Kekik üretimi Türkiye’de oldukça yaygındır. Özellikle Ege Bölgesi’nde Origanum onites (İzmir kekiği) tarımı yapılmaktadır.
Gökçeada’da Origanum onites (İzmir kekiği), Origanum vulgare (Çanakkale kekiği), Coridothymus capitatus (İspanyol kekiği) olmak üzere üç tür kekik üretimi yapılmakta ve bu üç türün yağı çıkarılmaktadır. Her bir kekiğin olgunlaşma süreleri farklıdır. Gökçeada’da ilk olarak mayıs ayının sonlarına doğru mavi çiçekleriyle İspanyol kekiği, Haziran sonunda İzmir kekiği ve Çanakkale kekiği olgunlaşmaktadır. Hem yaprakları hem çiçekleri hem de meyveleri kullanılır.
Uyarılar
Yasa ve yönetmelik gereği, bitkisel ürünler ile ilgili hastalık adı ve tedavi belirterek tanıtım yapılmamaktadır.
Gramaj |
3*8*3 cm |
Net Miktar |
10 ml |
Ambalaj Ölçüsü |
0 |
Distilasyon yöntemi ile elde edilmiş saf, %100 kekik uçucu yağı